تبریز پی

دانشنامه آزاد جهان، مهمان جدید بلاک چین

«اِوِرپیدیا» امروز اعلام کرد که با پیوستن «لری سنجر»، از بنیان‌گذاران سایت ویکی‌پدیا، به این تیم قرار است تا اقدامات لازم برای پیوستن این دانشنامه آنلاین به تکنولوژی بلاک چین صورت بگیرد. در ادامه با ارزدیجیتال همراه باشید.

همه ما بلاک چین را با ارزهایی همچون بیت کوین، اتریوم و … می‌شناسیم، ولی نرم‌افزارهای بیشتری نیز هستند که می‌توانند از این طریق برای اهدافی به غیر به جیب زدن پول‌های هنگفت، یا ثروتمند کردن برادران وینکواس استفاده نمایند. بیورک، خواننده مشهور جهان، یکی از این افراد است که توانسته از طریق بلاک چین آلبوم خود را به صورت غیرمتمرکز به فروش برساند، یا دیگران با استفاده از آن «دنیس رادمن» را به‌عنوان سفیر صلح جهانی به سرتاسر جهان فرستاده‌اند.

از لحاظ مقایسه‌ای نیز، استفاده از یک دانشنامه غیرمتمرکز بسیار راحت‌تر است. دنیا به دانش نیازمند است و در حال حاضر منابع متمرکز این اطلاعات مانند ویکی‌پدیا یا اورپیدیا، در کشورهایی همچون روسیه و چین با معضل سانسور مواجه‌اند.

«تئودور فورسلیوس» در مصاحبه با TNW خاطرنشان کرد:

ما باور داریم که می‌توانیم با استفاده از غیرمتمرکز سازی و بهره‌مندی از توکن ها در اورپیدیا چیزی بزرگ‌تر و بهتر از ویکی پیدا بسازیم تا بتوانیم در آن دانش‌هایی را به اشتراک بگذاریم که فرای مراکزی باشد که تابه‌حال ایجاد گشته‌اند.

امروزه کلاهبرداری ICOها و استفاده از بلاک چین برای پول درآوردن در همه‌جا دیده می‌شود ولی حالا صحبت از ایجاد سیستمی نیست که در آن وعده‌ها فقط در مورد ثروتمند شدن باشد.

توکن ها در سیستم اورپیدیا، IQ نام خواهند داشت و به افرادی که در به‌روزرسانی و ویرایش مقالات همکاری کنند به‌عنوان پاداش داده خواهد شد. در پایان نیز از این توکن ها درست به‌مانند سهام استفاده خواهد شد و افراد به‌نوعی در این سایت سهیم خواهند شد.

از طرف دیگر از این توکن ها برای ایجاد دسترسی‌های بیشتر، بازبینی مقالات و قدرت دادن به سیستم استفاده خواهد شد. برای مثال، اگر فردی از یک به‌روزرسانی راضی نباشد می‌تواند با خرج کردن توکن های خود، با آن مخالفت کند. در صورت موافقت اکثریت شبکه با آن اعتراض، توکن های وی به او برگشت داده خواهند شد.

کار کردن اورپیدیا بر روی بلاک چین فرصت‌های بی‌شمار جدیدی را به دنیای دانشنامه‌ها وارد خواهد کرد. آن دسته از افرادی نیز که مطالعه و ورایش دانشنامه‌ها را به‌نوعی سرگرمی به‌حساب می‌آورند نیز با فرصتی رو به خواهند شد که به این وسیله می‌توانند با جامعه‌ای در تماس باشند که ویرایش مقالات برایشان ممکن نیست. برای مثال ویکی‌پدیا در ترکیه کاملاً ممنوع است.

به نقل از فورسلیوس در بلاک چین هیچ خبری از هیچ‌گونه سانسوری نیست :

درواقع و ازلحاظ فنی امکان سانسور وجود نخواهد داشت. مردم می‌توانند به مقالات اورپیدیا (و ویکی‌پدیا) دسترسی پیدا کنند و در میان هیچ کاری هم از دست کشورها بر نخواهد آمد.

اورپیدیا بزرگ‌ترین دانش‌نامه انگلیسی‌زبان دنیا است که تمام مقالات ویکیپیدیا را در خود جای‌داده است. در اختیار قرار دادن این حجم از اطلاعات می‌تواند باعث تغییر اوضاع برای محققین، دانشجویان و انسان‌های علاقه‌مند به کسب دانشی باشد که به اقتضای موقعیت جغرافیایی و الزامات سیاسی از آن‌ها محروم‌اند.

اگر دانش را قدرت در نظر بگیریم، اورپیدیا قرار است که داروهای نیروزای دنیا برای میلیاردها انسان باشد. سیستم توکن دهی قصد دارد تا مشوق میلیون‌ها انسان باشد تا بتوانند فرای اطلاعات موجود در بریتانیکا و ویکی‌پدیا بروند.

دکتر سنجر بر این باور است که بلاک چین بهترین راه برای رسیدن به این اهداف است. وی در ادامه افزود :

تنها راهی که یک پروژه می‌تواند با ویکی‌پدیا رقابت کند، غیرمتمرکز سازی و تقابل آن با تمام دنیاست. در این فرصتی وجود دارد که به‌جای تنها پنج میلیون مقاله، صد میلیون از آنها در دسترس باشند. و این تعداد تنها مقالاتی که در ویکی‌پدیا پیدا می‌شوند نباشند، بلکه دانشنامه‌هایی باشند که تنها در کتابخانه‌ها می‌توانید آنها را پیدا کنید.

در این سیستم جدید، اورپیدیا قرار است تا اطلاعات را در شبکه‌ای همتا به همتا قرار دهد که باعث حذف کارمزد خواهد شد و نیازهای مالی خود را نیز از طریق اهدای پول و تبلیغات به‌دست خواهد آورد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *